Te nonāk viss, kam vairs nav vietas Helsas galvā

Veltījums aizgājušajai ziemai..

Kaut arī ir pavasaris, sasildīties tomēr vēl šad tad drēgnās dienās vajag, tādēļ bar.lv apgūstam karstos kokteiļus, proti, kā pagatavot groku un karstvīnu jeb Gluhweine. Domāju, katrs sevi cienošs cilvēks abus šos alkoholiskos kokteiļus labi pazīst, tādēļ jāiepazīstina ar tiem nav. Mans uzdevums bija izveidot 2 grokus un 2 karstvīna kokteiļus, kas interesanti, vienam karstvīna kokteilim bija jābūt sarkanam, bet otram baltam. Tieši to pašu es izdarīju arī ar groku, kas gan teorētiski nav visai ieteicams, jo grokam ir nepieciešams, nē, ne jau obligāti rums, taču dzēriens ar iepūstu dvēseli gan. Taču groku var taisīt arī ar balto rumu, tādēļ ehh.. interesantuma pēc, gan jau var arī ar džinu. Tātad, šie ir manis izdomātie karstie kokteiļi:

Groki

Sarkangalvīte uz klāja

Saturs: zelta rums 20ml, karsta sarkankoka tēja 200ml, grenadīna sīrups 10ml, nedaudz kanēļa

Dekorācija: citrona šķēle, brūnais cukurgailītis, 1 kanēļa standziņa

Pagatavošana: karstuma izturīgā glāzē sajauc un uzkarsē ar tvaiku

Pasniegšana: karstuma izturīgā glāzē ar osiņu, servē ar apakštasīti uz kuras atrodas kanēļa standziņa un karotīte, uz atsevišķa šķīvīša servē cukurgailīti.

Jūras vilks

Saturs: džins 20ml, karsta baltā tēja 200ml, mandeļu sīrups 10ml, citrona sula 10mlm, nedaudz kanēļa

Dekorācija: citrona šķēles puse ar piestiprinātu citrona miziņas spirāles asti

Pagatavošana: karstuma izturīgā glāzē  sajauc un uzkarsē ar tvaiku

Pasniegšana: karstuma izturīgā glāzē ar osiņu, servē ar apakštasīti un karotīti

Karstvīni

Rūdolfa deguns

Saturs: saldais (sec) sarkanvīns 200ml, svaigi spiesta apelsīnu sula 20ml, piparkūku sīrups 10ml, nedaudz muskatrieksta

Dekorācija: apelsīna šķēles puse, 2 apelsīna miziņas spirāles, 1 dzērvene (apelsīna šķēlei piesprauž apelsīna miziņas spirāles ragus un dzērvenes degunu, veidojot ziemeļbrieža seju)

Pagatavošana: karstumizturīgā glāzē sajauc un uzkarsē ar tvaiku

Pasniegšana: karsto dzērienu glāze ar osiņu, servē ar apakštasīti un karotīti

Salaveča bārda

Saturs: sec baltvīns 200ml, kokosriekstu liķieris 10ml, ingvera sīrups 10ml, citrona sula 10ml, krustnagliņas 2

Dekorācija: citrona šķēle

Pagatavošana: uzkarsē katliņā līdz 80 grādiem, caur sietiņu izkāš glāzē

Pasniegšana: karsto dzērienu glāzē ar osiņu, servē ar apakštasīti un karotīti, kā jau visus karstos kokteiļus.

Šoreiz ar nosaukumu izdomāšanu es īpaši neaizrāvos un nekas oriģināls arī prātā nenāca, tādēļ ir tādi, kādi ir. Ziemassvētki ir vieni no tiem svētkiem, kurus labprātāk nesvinu nekā svinu, tādēļ arī nezinu, pēc kā garšo Ziemassvētku noskaņa. Taču, gan jau kādreiz tomēr arī šos kokteiļus izmēģināšu, lai zinu, ko esmu sasadomājusi.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s